greetings-from-ethiopia.reismee.nl

African beauty

Hela,

Vandaag ben ik op veldonderzoek geweest met twee testers van de Denver II. We gingen op zoek naar een kindje in de 'rural area' van Jimma. Dit was helemaal niet zo simpel, aangezien ze geen specifiek adres hebben. Het busje is zover gereden als het kon, en geloof mij dit was behoorlijk ver, ik weet niet hoe de chauffeur nog teruggeraakt is! Daarna hebben we nog enkele kilometers gewandeld op smalle bospaadjes, dit was echt de moeite!

Ik heb er mooie foto's van, want de begeleiders waar ik bij was deden dit precies wel graag :) De mensen die hier leven zijn ook heel anders als de mensen in de stad, ze roepen u hier niet de hele tijd, zoals de 'you you' die we geregeld horen in de stad. Wanneer je na zo een geroep eens wuift naar hen, zijn ze voor de hele dag blij, echt supersterren wij :)

Het was een hele beklimming en na veel rondvragen hebben we het huisje toch gevonden. Dit was echt Afrika op zijn best, overal had je een prachtig uitzicht, en de mensen leven hier in kleine gemeenschappen tussen het groen. Een groot deel hiervan waren bananenplanten en koffieplanten. Eerst dacht ik dat ze mij iets wijs aan het maken waren, maar het waren wel degelijk koffieplanten ja.

Veel getest hebben we wel niet, want het kindje zelf was niet zo tevreden met al die aandacht. Want als je daar bent, komt al snel het hele dorp kijken. Omdat het zo een opdracht is om het kind te vinden, kunnen ze slechts 1 kind per dag testen, niet echt een kosteneffectieve bedoening dus.

Ik ben echt blij dat ik eens ben kunnen meegaan, deze plaats zal ik niet snel vergeten! Mijn begeleiders zeiden dat er nog mooiere plaatsen zijn in de bergen en dat ze me zouden bellen wanneer ze erheen moesten, dus ik ben benieuwd!

Ik moet wel nog een beetje wennen aan het fysiek contact, want na de voormiddag vond de tester mij al zo een goede vriendin dat ze mij niet meer losliet. Ook pappie (de kok van het restaurant) loop je niet voorbij zonder een knuffel en een kus. Je hoort het, het is hier héél gezellig! :)

Vandaag komen twee leerkrachten van België op bezoek, ik kijk wel uit om onze verhalen nog eens in het Nederlandste vertellen, anders verleer ik het binnenkort nog...

Groetjes daar!

annie

Je hebt het duidelijk naar je zin daar. Het is ook een geweldige belevenis. Ik hoop dat je nog graag naar huis komt na zo een heerlijke reis. Kusjes mama

Ine De Baerdemaeker

heerlijke verhalen... ik probeer het allemaal mee te beleven maar denk niet dat dat mogelijk is zonder echt daar te zijn! De foto's zijn echt super! groetjes van iedereen hier thuis ;) xxx